class-10 english chapter-a letter to god mcques answers

 A Letter to God

Multiple choice questions

So hey guys wats up today I bring the important board exams MCq of Class-10  of chapter-1 A letter to God.

1.Where was Lencho's house situated?
a)Bottom of the hill
b)Top of a hill
c)Top of a plateau
d)In a city'


Answer-Top of a hill

2.Who is the author of the lesson 'A letter to God'?
a)G.L Fuentes
b)J.K Rowling
c)William Shakespeare
d)Ronald Dahl


Answer-G.L Fuentes

3.What was the online thing that the Earth needed according to Lencho?
a)A shower 
b)A snowfall
c)Strong winds
d)Sunlight


Answer- A shower

4.Where did Lencho expect the downpour to come from?
a)North
b)North-East
c)North-West
d)South-East


Answer-North-east

5-What did Lencho compare the large raindrops with
a)Silver coins
b)Pearls
c)Diamonds
d)New coins


Answer-New coins

6.Which crop was growing on Lencho's fields?
a)Corn
b)Rice
c)Barley
d)Non of these


Answer-Corn

7.What destroyed Lencho's fields?
a)Heavy rainfall
b)Hailstrom
c)Landslide
d)Flood


Answer-Hailstrom

8.The field looked as if it were covered in 
a)Salt 
b)locusts
c)sugar
d)ice


Answer-Salt

9.Lencho compared the quantum of damage with 
a)Attack by rats
b)Attack by crows
c)Plague of locusts
d)None of the above


Answer-Plague of locusts

10.What was the only hope left in the hearts of Lencho's family?
a)Compensation from government 
b)Help from farmer's association
c)Help from god
d)There was no hope left

Answer-Help from God

11.How did Lencho decide to contact his last resort?
a)By visiting them personally
b)through a letter
c)through e-mail
d)through Fax


Answer-Through a letter

12.How much money did Lencho ask for?
a)100 pesos
b)1000pesos
c)10 pesos
d)500pesos


Answer-100 pesos

13.What was the immediate reaction of the postman on seeing the letter?
a)Laughed whole heartedly
b)cried
c)felt sad about what happened
d)felt empathetic


Answer-Laughed whole heartedly

14.The postmaster was a fat,amiable man.What is the meaning of amiable?
a)Rude
b)helpful
c)friendly
d)Enthusiatic


Answer-Friendly

15.On seeing the letter,the postmaster was moved by Lencho's
a)unawaring faith
b)handwriting
c)love for God
d)Determination


Answer-Unwavering Faith

16.Why did the postmaster decide to reply to Lencho's letter?
a)He was a good man
b)He felt empathetic
c)To preserve Lencho's faith in God
d)All of the above


Answer-To preserve Lencho's Faith in God

17.What else did the reply demanded apart from goodwill,ink and paper?
a)lost 
b)money
c)god's signature
d)new seeds

Answer-Money

18.How much money was the postmaster able to arrange?
a)100pesos
b)not even a single peso
c)1000 pesos
d)70 pesos

19.What did the postmaster feel on experiencing Lencho receive the letter?
a)Contended
b)Proud
c)Overwhelmed
d)All of these


Answer-Contended


20.Why was Lencho not surprised on seeing the money in the envelope?
a)He was too sad to acknowledge it
b)He had unwavering faith in God
c)He was an ungrateful man
d)None of the above


Answer-He had unwavering faith in God

Post a Comment

0 Comments